torstai 21. toukokuuta 2009

Menossa Harrodsille

Nukkekotimuseoiden jälkeen lepäsimme vähän kutiminemme hotellihuoneessamme. Heleena neuloi Etiopian vauvannuttua ja minä aloittelin hihatinta...

Nälkäkin alkoi kolkuttaa, niinpä lähdimme liikenteeseen. Pizza Hutista löytyi ei-lihansyöjällekin annos. Tarjoilijana mukava tyttö, joka kuvasi ensimmäiset tapaamansa suomalaiset. Medium-pizzat olivat valtavat, hädin tuskin saimme puolet syötyä, loput pakettiin.


Neulojina bongasimme tietenkin ikkunan läpi myös kadulla kulkeneen naisen päällä kivan neuleen!Musta minihame näytti kyllä luonnossa paljon "repäisevämmältä".

Bromton Roadilla, lähellä Harrodsia näimme tuttua kangasta. Siinä oli hieno suomalaista designea myyvä liike. Jotkut turistit peilaavat ikkunassa!


Lisää suomalaista designea...

Pääsimme me Harrodsillekin, vaikka meitä oli vähän peloiteltu Harrodsin pukeutumiskoodilla. Ihan tavallisen näköisiä ihmisiä siellä oli ostoksilla. Reppua ei saa pitää selässä! Meillä ei ollutkaan.

Katselimme ruokaosastoja, leluja, huonekaluja, laukkuja, vaatteita...

Jäätelötiskille teki mieli, mutta vatsa ja laukku pullottivat pizzasta. Ostimme erilaisia fudgeja, aivan ihania.

Leluosastolla ei mitään ihmeellistä osunut silmiin. Samoja nukkeja kuin esim Nukkelasta Viljalle ostamani, mutta punnan kurssistako johtuen halvempia. Pohjakerroksessa oli kaikenlaisia matkamuistoja. Nainen tarvitsee laukun joka tilanteeseen, niinpä ostimme kassit:
minä tämän uuden eläin-osaston kunniaksi tehdyn uutuuskuosisen ja Heleena varmaan esitttelee omansa. Omastani ei kauas näe, että se on Harrodsilta, muuten vaan on mun laukku; onhan mulla kissa ja koira ja ollut hamsteri ja kaloja.
Paddigton oli pakko-ostos, isompi on mulle itselle, Otso sen perii. Pikku-Paddingtonit matkalaukussa ovat tuliaisiksi lapsenlapsille.


Nämä kakkukuvat eivät ole aivan Harrodsilta vaan vierestä: näitä kuvattiin leipuri-ystäviä varten.


Harrodsin pohjakerroksessa ennen matkamuistomyymälää on rullaportaiden alapäässä olevassa tilassa on Tutankhamonin patsas ja sitä vastapäätäprinsessa Dianan ja Harrodsin omistajan Mohamed al-Fayedin pojan Dodin muistoalttari. Ma-F uskoo, ettei Dianan ja Dodin kuolema ollut onnettomuus, vaan sabotaasi. Kuninkaalliset eivät oppaamme mukaan enää käytä Harrodsin palveluja.

Alttarin jalustassa on syvennys roposille, joita ihmiset voivat siihen jättää käytettäviksi Dianan entisen koulun hyväksi. Heitimme sinne kolikoita...Olimme päättäneet kävellä matkan edestakaisin, niin teimme, mutta olimme aika väsyneitä, kun lopulta illan jo Harrodsilta lähtiessämme pimennyttyä pääsimme huoneeseemme.

Ja mitä sitten tapahtui, kuulemme seuraavalla kerralla...


Ps. Mumman velvollisuus ja ilo kutsuvat taas Hattulaan; menemme koko perheen voimin, Mies, minä ja koira ja kissa.

1 kommentti:

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Innolla odotan matkakertomuksen jatkuvan.. ;o)