perjantai 29. toukokuuta 2009

Vaihteeksi mummatusta ja paapatusta

Saimme viime torstai-iltana pikakutsun Hattulaan Tyttärenlapsia hoitamaan, kun molemmat vanhemmat olisivat viikonlopun töissä. Mummi ja Ukki olivat sinne menossa, mutta heille tulikin este.
Perjantaiaamuna pakkasimme auton täyteen Kissaa, Koiraa, vaatetta ja Lontoon tuliaisia lapsille.
Sunnuntaina jo ollessamme pian kotiin lähdössä, Vilja huomasi "kummituksen". Siellä Otso nauroi vaunuissaan mustan hyttysverkon alla. Onneksi hän ymmärsi pitää vaunuista kiinni; yleensä Otso huutelee sieltä herättyään. Kuvat tulivat taas väärässä järjestyksessa, tai minähän tänne ne laitoin...

Jo perjantaina kävimme läheisellä uimarannalla vähän leikkimässä ja järveä ihailemassa. Lauantaina menimme uudestaan ja Mummakin oli varustautunut kameralla, jossa oli virtaa kahteen kuvaan! Otso tietysti keinuu, on liukumäessä tai jostain syystä yrittää laittaa siskonsa niskaan hiekkaa...

Tässä Vilja, viittä vaille viisi v, kiipeilee. Viljakin keinuu ja juoksee ja kiipeää, keinuu, laskee...

Viimein sain otettua kuvia 3 vuotta sitten Kaarakan talossa tekemistäni mosaiikkitöistä: rikoin, siis tarkoituksella Tyttären Teema-lautasen, joka oli jo lohjennut ja pari ehjää mukia, joilla päällystin kukkaruukkuja (huomaa mukien korvat, vain yksi näkyvissä)


ja tarjottimen. Silloin mua kovasti harmitti, kun tummempi saumauslaasti loppui ja jouduin saumaamaan tämän ruukun vaalealla. Mutta ovat mielestäni onnistuneita. Nämä ovat ensimmäiset mosaiikkityöni. Tein vielä pannunalusen Tyttärelle.

Koira oli koko ajan siellä, missä muutkin. Kissa tutki talon ja päätyi vaatehuoneeseen perimmäiseen nurkkaan, jossa se oleskeli kaiket päivät. Iltaisin ja aamuisin se kävi ruokakupillaan ja öisin nukkui Mumman ja Paapan välissä.
Arkipäivät olemme olleet Lappajärvellä, Mies istutti perunoita ja jokakeväiseen tapaan, naapurin vasikat pääsivät irti ja talloivat viljelykset!
Huomenna menemme muuttamaan Miehen Sisarentytärtä Tampereella kerrostalosta rivitaloon.
1 kommentti:

intsu kirjoitti...

Sulla tuntuu kovasti ohjelmaa riittävän,kiireistäkin! Niinkuin olen ennenkin sanonut,niin ihania lapsia! Kivan näköisiä mosaiikkijuttuja olet tehnyt. Pirteitä ja iloisia.