tiistai 5. toukokuuta 2009

Kuulumisia ja vanhoja töitä

Joskus Vilja, pian 5v, on toivonut Mumman tekevän hänelle käsityölehdestä jotain: valkotukkainen neulottu Molla-Maija vaateohjeineen oli Suuressa Käsityölehdessä 1-2v sitten. Keskellä oleva nukke on nukketaiteilija Sirpa Ala-Loukon nukkeaihiosta Tyttärelle syntymäpäivälahjaksi tekemäni nukke. Hänen vaatteensa olen suunnitellut ja neulonut ja virkannut. Oikealla oleva nukke on Valittujen Palojen Lahjakirjasta tekemäni Molla; hän on nukketrikoota ja täytetty lampaanvillalla. Hänen vaatteensa on jjonkun vanhan mekon yläosasta; alaosasta sai Vilja hameen. Pallot olen myös neulonut.

Tämäkin neulottu nukke oli SK:ssa. Hän on Anu Harkin suunnittelema Kiukku-Maija, joka ei kuitenkaan ole saanut "syyllisen osaa" Viljan luona.


Vilja toivoi kokonaista kissaa; kun Mummamokoma teki kissa-kassin, siis aukinaisen kissan! On tämä jo saanut viikset...

Nämä ovat Mumman Viljalle vuosien mittaan tekemiä otuksia: Kollin Roikale Ullasta, harjoittelukappale ApuPupusta, Haisuli, puput taitavat myös olla Ullasta ja pari muuta pientä eläintä ja TiTi-nalle.

Vilja katseli, tanssi ja lauloi TiTi-nallen tahdissa pienenpienenä tyttönä. Tämä TiTi on virkattu, onnistuin ostamaan TiTi-Riitalta melkein viimeisen nalleohjeen. TiTistä tuli vähän ohjetta leveämpi niin sitä piti sitten pidentääkin, että pysyi sopusuhtaisena. Vaattet on neulotut. Lanka on Nallea, joka aivastutti ja kutitti ihoa, ehkä tuossa värissä oli jotain, koska ei muut ole tehneet oireita.

Niitä kuulumisia: järvenrannallakasvaneille tulee ajoittain kuumeita, tähän aikaa hauenkutu-kuume. Silloin on päästävä järvelle, vaikka jäiden sekaan; toki veneellä. Jäät vaan kolisivat, kun maallakasvanut apukalastaja souteli verkonheittäjää pitkin lahtia.
Hauet hyppelivät kaislikossa... Meni niitä verkkoihinkin ja ahvenia. Niitä voissa paistettiin ja syötiin ruisleivän kanssa.


Tänään olin lähdössä maalta ja pakkasin mukaani haukea ja muistin sen Saarikentän kohdalla, mutten viitsinyt palata niitä hakemaan. Minun piti viedä niitä Veljelle, joka aikoinaan oli innokas kalamies. No, sitten sunnuntaina, kun seuraavan kerran tulen kotiin Lappajärveltä.
Kaarakan Talossa oli kevään viimeinen Sennaripäivä. Teimme koruja ja omia neulomuksiamme. Pujottelin punaisia puuhelmiä nauhaan,olisin ne voinut kuvatakin... Neuloin Etiopian nuttua... Vähän tuftasin ystävän avuksi...
Tilasimme Heleenan kanssa kai marraskuussa matkan Lontoohin nukkekotimessuille; sehän on sitten joskus... Mutta se joskus on ensi viikolla! Eikä mitään päälle pantavaa, ei edes jalkaan...


Sennariystävät tarkistivat meidän takit: minun kirpparitakkikin oli kuulema tyylikäs ja sopii Heleenan takin kanssa vieretystenkin...


Menin Kenkäkauppaan ostamaan tutun merkin kenkiä, päädyin vaaleisiin, vaikka olisin halunnut vaaleanruskeat, mutta ne levisivät sivulta...
Vaatteita silmäilin parissa kaupassa, mutta olin nälkäinen, kun en ollut ehtinyt kunnolla syömään, niin jätin ne vielä...


Puntia pitää vaihtaa ja katsoa lankakuppojen sijainteja, onneksi Neulovat Bloggaajat myös matkustelevat ja julkaisevat tietonsa muillekin.
Iltaohjelmaa ei kai ollutkaan varattu, pitäisi sitäkin kysellä...
6 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Voi kyllä sä olet Viljalle tehnyt paljon kaiken näköistä kivaa leikittävää! Ja nytkö jo se teidän matka on edessä! Oih,oih,pyörrynkö mä kateudesta:D Oikein ihanaa ja antoisaa ja hauskaa matkaa!!

Matleena kirjoitti...

Onpas Viljalle kertynyt kivoja mumman tekemiä "otuksia"! Minäkin olen haaveillut nuken tekemistä neulomalla, kummipoikamme parivuotiaalle tytölle antaisin. Ohje vain on vielä hakusessa.

On teillä Heleenan kanssa ihana matka edessä! Eikä sinne nyt tarvii uusissa vaatteissa lähteä, eihän siellä kukaan teitä tunnekaan! ;D Hyvät kengät vain jalkaan, tukko rahaa ja hyvä osoitelista, niin niillä pärjää! :)

Tupuna kirjoitti...

Oletpa tehnyt ihania nukkeja. :)

Mullakin olisi tarvitsija, kun sais aikaseksi alkaa tekemään.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Toivoisin, että minäkin sitten joskus saisin aikaiseksi noin paljon pehmoisia hahmoja omille lapsenlapsilleni. Siis jos pääsen mummaksi. Mollamaijan ainakin haluaisin tehdä.
Mukavaa äitienpäivän iltaa ja onnea vaateostoksille, jos sinne vielä olet menossa. Ja tietysti antoisaa matkaa Lontooseen.

malli45 kirjoitti...

Kiitos hyvänmatkan toivotuksista! Pikkuisen kai aamulla jännitti, kun aamulla heräsin ennen kuutta.
Palaamme asiaan...

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Olisiko mahdollista saada Ti-ti Nallen virkkausohjetta?

t: http://tanja-78.vuodatus.net