maanantai 18. toukokuuta 2009

Nukkekotimuseoissa Lontoossa

Päijät-Hämeen nukkekotiharrastajien nukkisfestarimatkalla kävimme ensin Albert & Victoria Museum of Childhoodissa, jossa oli vanhoja nukkekoteja, leluja, kahvila, leikkipaikka ja myymälä. Siellä oli myös muutama koululaisryhmä tutustumassa vanhoihin leluihin. Meillä oli valitettavan vähän aikaa viipyä täällä museossa, joten tarkemmat tiedot jäivät ottamatta. Kamerakaan ei koko aikaa kuvannut kunnolla. Osa tavaroista lasivitriineissä, joka myös haittasi kuvaamista.


Saisipa aikaan tälläisen vaatelaukun jollekin nukelle! Cedrik vuoodelta 1903.
Tämä ihana viitoset nukkesetti on 30-luvulta, jolloin kanadalaisista Dionnen viitosista tehtiin näyttelyesineitä.
Upeita nukkekoteja menneiltä vuosilta.


Afrikkalaiset lapset tekevät lelunsa jätemateriaaleista, tämä rautalangasta väännetty polkupyörä saattoi olla uusimpia museon leluja, 1980-luvulta.
Marionetti-nukke- lohikäärmePollockin Toy Museum oli perinteisessä englantilaisessa perhetalossa, jossa oli myymälä alhaalla ja asunto kolmessa kerroksessa. Ylin kerros ei ollut museona. Ahtaat portaat kiersivät kerrosten välissä. Lattiat narisivat, vähän pelkäsimme kestääkö...

Täällä oli monenlaisia leluja lasivitriineissä, joten kuvat eivät oikein onnistuneet. Osa vitriineistä ja hyllyistä oli ylhäällä portaikoissa, joten kuvaaminen oli vaikeaa.

Ylimmällä hyllyllä mankeli, jonkalainen oikea mankeli oli lapsuuteni tilapäisen kodin seinän takana. Siihen naapurin nuori nainen laittoi sormensa...
Kauniita, ihania, vanhoja posliininukkeja.


Nooa perhekuntineen saattelemassa eläimiä arkkiin...Ja mitä muuta Lontoossa tapahtui, kuulette seuraavilla kerroilla!


Ei kommentteja: