tiistai 29. marraskuuta 2011


Kaarakan talossa, niinkuin jotkut ovat lukeneet Sipin silmukoista ja Intsun blogista, oli syksyn yhtenä työtapana lasimosaiikki. Ei siinä kauan nokka tuhissut, kun mun työni oli valmis. Ihan oma ideointi ja työ;) Parempaan tulokseen olisi varmaan päässyt jopa lapsenlapseni, Vilja 7v. Mosaiikkirivit on tahallisesti epätasaisia; enkelin mekko hulmuaa...


Viime perjantaista kertovasta jutusta  Otson päiväkodissa puuttui nämä tontut , jotka Viljan kanssa teimme. Näkyykö 59v ikäero? Siis tekijöissä! Paksu on mumman.Otson ja mumman yhteiskorttiaskartelu. Mumma leikkasi pyöreät ja Otso muut. Otso, 4v suunnitteli ja liimasi!

Lauantaina kävimme Viljan kanssa kaupassa; kävimme kaikin perjantaina, mutta jotain jäi vielä ostamatta! Mumma sen ihanan kilpparin taisi ensiksi nähdä; tuo pitäisi ostaa Otsolle! Meillähän oli pikkujoulu illalla.
Jos ette kerro kellekään, niin karppaajamumma söi kaksi joulutorttua, yhden päikyssä perjantaina ja toisen pikkujoulujuhlissa kotona!Kumpikin lapsi sai kolme pakettia: Taskulamput. Ne ovat mumman varastosta; päiväkodissa valopäivänä olleet käytössä, monta vuotta sitten!
Viljalla päällään mumman tyttärelleen v-78 ompelema kummituspuvun mekko, joka kävi pikkujouluenkelin asuksi;)                      Otsokin osasi heti valotella!Tämä mumman Kaarakassa viime jouluksi neulahuovuttama Tonttutyttö oli Viljan toisessa paketissa; villaa ja Fanttilankaa ja huopaneuloja

 

Tämä iso Tonttupoika oli Otson paketissa. Nämä eivät ole leluja, vaan koristeita!

 

Tässä Tonttupoika lähikuvassa.Kolmansissa paketeissa oli nämä suuri- ja surusilmäiset kilpparimerirosvo ja kirahvinpokanen, joita Otso esittelee Viljan ollessa kuvataidekoulun pikkujouluissa, tänäiltana.Kuvasin myös Viljan iltapäiväkerhossa tekemän Barbapupun.

Illalla luemme aina kirjoja, ensin Otsolle sopivaa; tänään loppuun Alison Uttley Pikkuharmaakani sirkuksessa. Sitten kertomus tai pari Perheen KuvaRaamatusta. Lopuksi erityisesti Viljalle Antoine de Saint-Exupèryn Pikku Prinssiä. Tässä vaiheessa Otso nukahtaa...
Hamaassa nuoruudessa meidän "seurapiireihin" kuului vain Pikku Prinssin ihailijoita!

Pari virhettä bongasin esikatselussa, vaan en sitten enää niitä löytänyt...

 

4 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Hei!

On teilläkin ollut kivaa. Söpöjä ne tontut ja pehmot. Tänään on ollut täällä puolipilvistä, mutta tuulista. Seppo oli nähnyt kunnon vaahtopäitä järvellä. Kongressipaikka on ihan järven rannassa.

Päivä oltiin kuuntelemassa luentoja ja illalla siellä jääkiekkomatsissa. Oli aika huikeaa, kun ottelu alkoi mieslaulajan esittämällä kansallislaululla ja huippukohdissa 21 000 ihmistä lauloi sydämensä pohjasta uskollisuuttaan isänmaalleen. Itse ottelu ei ollut kovin hyvä. Paikkapaikoin kyllä oli tapahtumia, mutta kotijoukkue hävisi reilusti ja se varmasti latisti tunnelmaa.

Huomenna vielä luennoille ja näyttelyyn tutustumaan. Nyt täytyy mennä nukkumaan ja te heräätte. Hassua.

terv. Äiti, tytär, isi ja vävy

intsu kirjoitti...

Teillä on ollut kivaa,omat pikkujoulut ja kaikki. suloisia askarteluja ja lahjoja. Erityiseti mummun tekemät tontut ovat ihania.

Sipi kirjoitti...

Mukavasti näkyy teidän päivät menevän, hienoja tonttuja ja enkelin mekkokin tosiaan hulmuaa, näyttää kivalta :)

Viimenen zumba oli eilen, kovasti vauhdikas ja hiki tuli, kävelin vielä sieltä reippaasti kotiin ja illalla sitten nukuttikin jo hyvin varhain..muistin merkata sen sun edellisen kerran..tammikuussa me sitten taas zumbaillaan :)

Seijasisko kirjoitti...

Hieno mosaakkityö ja hieno on Viljan tekemä Barbababa. Suloisia ovat lapsenlapsesi.