lauantai 5. marraskuuta 2011

Opistolaiskunnan retkellä 1Seinäjoen Kansalaisopiston Opistolaiskunta teki retken Katri Helena musikaaliin Helsingin Kaupunginteatteriin. Netissä varasin ja maksoin väliaikatarjoilun; onneksi, koska teatterissa niitä ei enää voinut varata! Onneksi, koska olimme vähän nälkäisiä. Salissa paikkamme oli parvella ja koska poden korkeanpaikankammoa, minun piti koota itseni, etten pyörtynyt. Matkakumppani oli vähällä lähteä pois "ahtaanpaikankammon" takia. Paikkahan ei ollut varsinaisesti ahdas, niin korkealla olimme, vaan poistumistie. Istuimme aivan keskellä parvea. Ei siis toista kertaa parvelle, missään! Katri Helena musikaali oli hieno, siinä oli kauniita lauluja ja tansseja, hienoa tekniikkaa, muttei mielestäni mitenkään säväyttävä. Parvellakin saattoi olla osuutta asiaan! Yhden vastauksen sain: miksi Katri Helena meni naimisiin Panu Rajalan kanssa; sitä en ollut ymmärtänyt! Katri sanoi, että kasvaakseen aikuiseksi hän tarvitsi tämän liiton!

                                                                                 Vanhoja Iittala-purkkeja

  Matkalla Helsinkiin kävimme tutustumassa Iittalan Lasimuseoon, jossa meillä piti olla noutopöytäruokailu. Mutta tarjolla olikin kauhallinen kuivaa riisiä, paistettuja porkkanoita ja kananfilee. Koska en kanaa/lihaa syö, sain kalakeiton, joka oli karppaajalle sopiva: lientä ja kalaa! Nälkä taisi jäädä kaikille!?  Meillä oli siellä myös tapaaminen, josta myöhemmin...  Lasimuseossa oli upea seinä hiiltyneista lasinpuhallusalustoista?

 


Tuollekaan parvelle en uskaltanut! Kauniita lasiesineitä vuosien saatosta! Hotellimme oli Kalliossa Urheilutalon Olympiassa. Aamukävelyllä kävimme Josafatin kallioilla. Tähän on suunniteltu taloja, mutta alueen asukkaat saivat suunnitelmat alasajettua!


Tässä on Tauno Palon puisto  Nallefanina huomasin neulahuovutetun nallen Soitinlaite-elektroniikan erikoisliikkeen ikkunasomisteena!

 


Kattoja Helsingin yllä hotellihuoneemme ikkunasta


                           Näkymä Linnanmäelle


            Nyt jo kotimatkalla: Töölönlahtea ja FinlandiataloVastarannalla Linnunlauluntalo? Siellä oli myös ensimmäinen Rinnekoti, jossa kävin kesällä 1963 ollessani kesätöissä Rinnekodissa Pohjois-Espoon metsissä!


Uusi Oopperatalo on vielä käymättä! Jospa Ooppera-räppi saisi minuunkin liikettä! Mutta sinne toisella kertaa tai kolmannella;)

3 kommenttia:

Sipi kirjoitti...

Kotimaassakin on paljon nähtävää ja koettavaa :)
Konsertti oli varmasti hieno.

Paula kirjoitti...

Hauska lukea retkestäsi Helsinkiin ja Riihimäelle, ja katsella kuviasi. Paljon koettavaa ja nähtävää teillä oli yhden retken aikana.

Airi kirjoitti...

Ihana yllätys löytyi täältä, hienoa että olet kirjoittanut opistolaiskunnan retkestä Katri-Helena musikaaliin ym. Terv. Tuore opistolaiskunnan puheenjohtaja